Konstföreningen Bellis, en annorlunda konstförening

Bakgrund
Konstföreningen Bellis håller till i Trångsund i Huddinge kommun, söder  om Stockholm. Föreningen är medlem i Sveriges Konst-föreningar.  Bellis grundades år 1987  av en liten grupp människor boende i Trångsund och Skogås som önskade en konstförening i östra delen av Huddinge.

Verksamhet
Medlemmarna i föreningen har olika erfarenhet av konst. En del har gått på kurser och utbildningar,  några har aldrig gått kurser medan en del har längre konstutbildning. Gemensamt har dock medlemmarna ett stort intresse för konst och att få skapa själva är det centrala men att se utställningar ger inspiration. Konstföreningen har utökat sin verksamhet under de 30 år som föreningen har funnits och idag är det flera cirklar igång, fritt hantverk, målning, syslöjd, brodera och keramik.

En annorlunda konstförening
Bellis är unik som konstförning i jämförelse med många andra konst-föreningar. Den fungerar som en öppen ateljé för vuxna, många medlemmar går dit flera gånger i veckan.

Deltagande
Bellis är ett exempel på att skapande verksamhet hålls vid liv genom samvaro med andra som har samma intresse. Inspirationen hålls igång av att befinna sig i en miljö där det skapas. Det är viktigt att ”bolla” ideer med andra intresserade och att få chans att visa upp sina alster emellanåt och få respons på vad man gör.

På Bellis kan man själv välja vad man vill göra, vilket gör det givande och otvunget att vara där. Medlemmarna delger varandra tips om teknik, inköpsställen, material o.s.v. Det ordnas med ”prova på” träffar då en ny teknik presenteras.

Utställningar
Medlemmarna kan delta i utställningar i närområdet, med det har också varit utställning på Galleri 67 i Gamla stan i Stockholm, Tyresö slott och en dag på Sandhamn i Stockholms skärgård. Våren 2017 firade Bellis 30 år och hade jubileumsutställning på ABF i Huddinge.

 

 

 

Konstförening i Trångsund